Siz hiç dağa tırmandınız mı? Zirve tadı almış, adını Zirve defterine yazdırmış kaç şanslı var aramızda? Ya da uçsuz bucaksız Karadeniz dağlarının eteklerinde oynaşan bulutlara rast geldiniz mi siz hiç? Adeta bir Karadeniz türküsü mırıldayan rüzgarın melodisini “sıfır sessizlikte” kulak kabartan var mı diye sorsam? Hiç değilse gecenin zifiri karanlığında ışık oyunları ile gösteri yapan, uzansan bir kaçını çadırına misafir edecek kadar parlak yıldızlara tanık olan da mı yok aramızda? Akşam güneşiyle moraran, sabah güneşiyle kızaran, serin dereleriyle çiçekleri sulayan bu ulu dağların bedava verdiği huzuru alan yok mu?


Kaçkarlar, Zirve, Dağcılık, Tırmanma, Kamp Malzemeleri 2
Rize-Kaçkarlar


Tahmin ettiğim gibi Kaçkar’ lara bulut olmak isteyen ne kadar az insan var aramızda. Şaşırmadım? Ben de tüm bu güzelliklerin hiç birine şahit olamadım. Çok yazık! Dağlar ve keskin yamaçları sanırım korkutuyor bizleri. Sağlamcılık var DNA zincirimizde. Kolaycılık var. Hazırcılık zaten göbek adımız. Zora, mücadeleye, keşfe hiç tahammülümüz yok. 40 derece güneşte kavrulmayı, tatil dönüşü beyaz kıyafetlerinizle plazalarda caka yapmaya bayılırız değil mi? Oysa ki o özgürlük ve macera trenine bir binebilsek! Belki de hiç farkında dahi olmadığımız özgürlükçü ve maceraperest yeteneklerimiz kendini ele verecek.  

Fotoğraf, Kafkaslar'ın uzantısı, Anadolu ile Karadeniz Bölgelerini birbirinden ayıran efsane Kaçkar Dağlarından..Yeryüzündeki cennetin bir diğer adıdır Kaçkarlar. Bol oksijenli havası, yemyeşil bitki örtüsü, dünyanın hiçbir yerinde eşine rastlanmayan her renk dağ çiçekleri, buz gibi akan fırtına deresi yaz ortasında bile karla kaplı yamaçları ve insanı bir anda çepeçevre saran sisli ortamıyla insana ‘dünyada’ olduğu hissini ve mutluluğunu yaşatan mucizedir. Her yıl yüzlerce amatör ya da profesyonel dağcı Kaçkar dağlarına bulut olmaya gider. Yağmurun sise kardeşliğini görmek için kurulur çadırlar. Mükellef kahvaltıların, ateşbaşı sohbetlerin huzuru benliğinizi kaplar. Tırmanmayı göze alan, zirvenin hazzını yaşar. 

Haydi hayallerimize doğru yürüyelim, zira hayallerimizin bize yürümeyeceği kesin. Dağlara çıkmayan uzakları göremez düsturu ile zirve defterine bir imza da biz atalım.


Velhasıl, yaşam, büyük ve güvenli gemilerle sakin bir gezi mi, yoksa kendi teknemizle soluk soluğa bir yolculuk mu olmalı, bunun seçimi bize kalmış… 

Her yıl bu keyfi yaşayan; @barkinpeker @tufan_pulatoglu @ihsancakin dostlarımı bir kez daha kutluyorum.







0 Yorumlar