Aslında sizin küçük kopyanızız. Umarız birgün,  sizler kadar sevgi dolu olmayı başaracağız.

Sizlere güneş kadar sıcak, yağmur tanesi kadar saf ve temiz bir ömür diliyoruz. Hayatımızın gizli kahramanları, Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun..

(Bu özel gün için çok sevdiğim hikayelerimden birini sizin için paylaşıyorum)
EY KAHRAMAN TÜRK KADINI !

Anadolu'da Mübadele yılları. Anaların bacıların eşlerin yiğitlerini cepheye gönderdiği, Kahraman Türk kadının efsane hikayelerinin can bulduğu, kocası ve fidan misali evladını Vatan Toprağının kazanılmasında feda eden Behiye'nin hikayesidir bu.
...
Dondurucu bir Ocak ayı yaşıyordu Salıncak köyü. Şafakla birlikte yatağından besmele ile uyandı Behiye. Kör baltasını yüklenip ormanın yolunu tuttu. Odunculukla geçinirdi Behiye'nin ailesi. Kocası ve oğlundan yoksun olunca iş başa düşmüştü. Her sabah kadın başına korkusuzca karanlık ormanda aylarca odun kesti. Yılmadı. Umudunu asla kaybetmedi. 
Umut diri tutuyor hayata bağlıyordu kimsesiz Behiye'yi. Bir gün döneceklerdi sevdiceği ve kınalı kuzusu. Ta ki o güne kadar.. 

cep hikayelerim velhasıl galata tanerkoc.blogspot.com 7


Cepheden gelen Kumandan Mustafa Kemal imzalı mektuba okudular Behiye'ye. Yiğidi ve kınalı kuzusu ayrı cephelerde can vermişti. Dualar okundu, rahmet dilendi komşusu Münevver'in evinde. Tek bir damla gözyaşı akmadı o gece şehit evinde. Yemin ettirdi kadın ahaliye Behiye. Vatan savunması bu, sonuna kadar mücadele edeceklerdi yiğitsiz kalan Salıncak köyünde. Kadınları genç kızları hatta çocukları örgütledi. Ağaç kesilecek, kazanılan para ile mühimmat alınacak, cepheye gönderilecekti. Öyle de oldu. Aylarca çalıştı Salıncak kadınları. Kazandıkları para kaymakama teslim edildi. Kaymakam gözyaşları içinde; "Siz Türk kadını varken bu milletin sırtı yere gelmez" dedi. Sarıldı öptü Behiye' nin ellerinden. 

Behiye ve Salıncak Köyü kadınlarının vefakarlığı cephede duyulmuş, askere moral olmuştu. Tek ve Son Dünya Lideri Mustafa Kemal Atatürk' de bir sözü ile; "Dünyada hiç bir milletin kadını “Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim,” diyemez"  sözü ile Behiye daha nice Türk kadınlarının kahramanlıklarını tescilledi.

Behiye, Kumandan Mustafa Kemal imzalı mektubu yıllarca sakladı. Ne zaman başı sıkışsa açar okur, adeta yeniden doğardı. Cumhuriyetin ilanından sonra okullara giderek genç muallim kızlara gözyaşları içinde büyük bir onur ve gururla Ulu Önderin mektubunda yazdığı şu cümleyi okudu: "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın "


10 Yorumlar

  1. çok duygulandım ...gerçekten Türk Kadınının 1.Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşında verdiği mücadele örnek verilesi bir mücadele..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, eksik olmayın. Kurtuluş Savaşında efsaneleşen Türk Kadının hayatın her alanındaki mücadelesi takdire şayan diye düşünüyorum.
      Selamlarımla..

      Sil
  2. Çok güzel bir hikaye ve insan düşünmeden edemiyor ya şimdi olsaydı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğendiğinize çok çok sevindim. Eksik olmayın.

      Sil
  3. Biz bugünleri işte o Kahraman Anadolu kadınlarına borçluyuz
    Ama onların anısına ihanet eden bir süreçten geçiyoruz yazık çok yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Tigris öğretmenim elimizden hiçbirşey gelmiyor. Onların mukaddes hatıralarına sahip çıkmak istiyoruz fakat güç malumun elinde. Sevgiyle kalın..

      Sil
  4. Dünya emekçi kadınlar günü için ne güzel bir hatırlatma hikayesi ve hediyesi olmuş. Aynı ruh yeniden can bulur ve hem ülkemizde hem dünyada dalga dalga yayılır umarım. Selamlar, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı ruh yeniden can bulsun Aytül hanım. Çokca ihtiyacımız var. Güzel dilekleriniz ve zarif yorumunuz için teşekkür ediyorum. Eksik olmayın. Sağlıcakla..

      Sil
  5. Ne güzel bir yazı... Şimdilerde Behiye'nin ruhuyla hareket etmemiz lazım diye düşünüyorum. Zira onlar sayesinde bugüne kadar ulaşmayı başarmış bir özgürlükle hareket edebiliyoruz. Allah rahmet eylesin o fedakâr, vefakâr ve vatansever insanlara. Kaleminize sağlık, ayrıca çok teşekkür ederiz kutlamanız için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece hanım çok teşekkür ederim, beğendiğiniz ayrıca memnun oldum.
      Eksik olmayın..
      Çok güzel söylediniz, gani gani rahmet olsun bugünlere gelebilmemizde canlarını feda eden vatanseverlere.

      Sil