Merhaba Dostlar,

Uzun, yorucu ama keyifli yolculuğun sonunda hazır hale gelen "kitabımın" heyecanını ve gururunu yaşıyorum. Çokça mutluyum. Hayallerinin peşinden koşan kaybetmez mottosuyla çıktığım bu yolda enerjimi, motivasyonumu kaybettiğim zamanlarda devreye giren kadrolu cankurtaranlarım; başta biricik eşim Sunacığım, yüreğimin iki yarısı kızlarım İrem ve İpek, canım ablam Nezaket Koyuncu, fotoğraf sanatçısı bi tanem Serdar Koç, yine fotoğraf sanatçısı dostum Mira Argun, kuzenim Bora Peker, sevgili blogger Yıldız ve Zeugma'nın desteklerini asla unutmayacağım. Eksik olmasınlar. Buradan kendilerine şükranlarımı sunuyorum. 

Bu kıymetli projenin esin kaynağı, beni heyecanlandıran, kalemime yön veren anafikir aslında kuzucuklarıma babalarından kalacak manevi bir miras olmasıydı. Çabuk kırılan ve pes eden, dijitale dünyaya mahkum gençlere " üretmek " adına, bir hayallerinin olmasına, yılmadan, usanmadan hayallerinin peşinden koşmalarına salık vermiştim. Şöyle dedim onlara: 

“Şayet bir kitabım veya kitaplarım olacaksa bu kızlarıma adayacağım bir  proje olmalı. Hayat, yıllarca çalışıp bir sahil kasabasında emeklilik hayallerinin toplamı olmadığını bilmelerini isterim. Üretmelerini, boncuktan dizilme bir kolyeyi dahi  yapabilmenin ruhlarına katacağı pozitif yaşam enerjisini görmelerini arzu ederim. İşte bu andan sonra hayat sizi muazzam bir son ile ödüllendirecektir."  Umarım bu kitabım ile mesajımı verdim diye düşünüyorum. 

Bu projenin beni fazlasıyla heyecanladıran ikinci çok önemli anafikri ise satışının tüm gelirlerini Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışlanacak olması. Bu konuda ilham kaynağı olan sevgili Yıldız'a buradan ayrıca teşekkür ediyorum.

Aşağıda Editörün kitabım ile ilgili yorumunu bırakıyorum. 

Hepsi sıradan insanlardı. Aramızda yaşadılar. Bazılarının isimleri ve eylemleri unutulmaya mahkum istatistiklerin dünyasına dahi girmişti. Prefabrik Hikayeler, özgeçmişi düşünüldüğünde yazarının bir adım daha öne çıkışı. İsminden başlayarak her satırında hayatı sorgulayan kitap, almaktan çok vermeye adanmış bir ruhun eseri. Yazar, biricik ilk kitabının gelirini Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışlıyor. Kitap, dürüstçe yazılmış, güçlü insan ve mekan tasvirleri ile, hepimizin içinde yaşattığı duyguları açığa çıkaran hikayeleri bir araya getiriyor. Yaşanmışlıkların kanıtları ile dolu. Harflerin gölgesinde, hem çocuk yaşta gurbette başlayan ağır bir yaşam mücadelesinin yüküne karşı kendi şifa arayışını, hem başkaları için yoğun bir uyarma isteğini sezebiliyoruz. Kitabı okurken, hayalleri yok olmakla kalmayıp, yaşamları da kalıcı olarak paramparça olan, toplumdan yabancılaşan birçoklarımızın hikayelerini kanlı, canlı, ürpertici bir gerçeklikle anımsayacaksınız. İyiliğin, güzelliğin, adaletin unutulduğu, ölümün kol gezdiği, öte yandan umutların tükenmediği bir coğrafyada, yaşamı her haliyle kucaklayan, farkındalığı besleyen kitap, tüm bu sebeplerle yazarı Taner Koç'u gönlümüzün tam merkezine yerleştiriyor. ( Editör )

Şefkat yuvası” anlamına gelen Darüşşafaka, günümüzde babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklarımızı uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunmak, onları düşünen, sorgulayan, özgüvenli, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde lider bireyler olarak yetişmesi için kitabımı alarak destek olmak isterseniz aşağıya linkini bırakıyorum.

Selam ve sevgilerimle,

https://ritimsanatyayinlari.com/urun/taner-koc-prefabrik-hayaller/



17 Yorumlar

  1. Merhaba Taner Bey,
    Blog ortamından bu kadar uzun süre ayrı kalışınızı ancak böyle bir sebeple affettirebilirdiniz. Dönüşünüz gerçekten muhteşem olmuş👏👏🧿🧿. Daha da güzeli eserinizin gelirini Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına bağışlamışsınız. Can-ı yürekten kutluyorum sizi💐💐. Kitabınızı mutlaka temin edeceğim ve blogumda da bahsedeceğim.

    Yazınızda bana da atıfta bulunmuşsunuz. Çok çok teşekkür ederim🙏🙏. İlham verebilmişsem, böyle güzel bir şeye vesile olabilmişsem ne mutlu bana🙏😊.

    Derler ki yazmak zamanı durdurmaktır. Yıllar, yüz yıllar sonra hiç tanımadığınız birileri, sizin durdurduğunuz zamanda yaşayacaktır. Bıraktığınız bu kültürel mirasla siz de zamanı durduranlar kervanına katıldınız. Okurunuz çok, başarılarınız daim olsun. 👏👏😊. Mutlu bayramlar dilerim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğindeki ışığıyla karanlık günlerimizde bize yol gösteren kıymetli dostlarıma selam olsun. Bir an bile şüpheye düşmedim. Ruh hali karışık şu kadim memleketimde; her zaman iyi insanların bir yerlerde olduğu inancımı hiç kaybetmedim. Eksik olmasınlar. Zaman ve mekan gözetmeksizin yardıma hazır canlar iyi ki varlar. Teşekkürler Sevgili Yıldız, teşekkürler kalemi kuvvetli yazar arkadaşım. Ailemden ve ben denizden kocaman sevgi ve selamlar. İyi bayramlar diliyorum.

      Sil
  2. Okuyucusu bol olsun Taner Bey .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum çok zarifsiniz. Selam ve sevgiler..

      Sil

  3. Merhaba Taner Bey,
    İlgilenemeye eskisi kadar vakit bulamadığım okuma listesine bakarken ne harika bir başlık gördüm ben. Bayram sürprizi diye buna denir işte:)

    Aklıma hemen blog yazmakla ilgili bir yazımın altında size verdiğim yanıt geldi. Hatırlarsanız blogunuzda yazmaya; o güzel öykülerinize epeyce ara verdiğinizden bahsetmiş, bu aranın yazın hayatınızla ilgili çalışmaları kapsadığını umduğumu söylemiştim. Hatta arayıp buldum. Tam iki yıl geçmiş aradan. ''Pandemi ve EvdeKal günlerini bu bağlamda değerlendirmektesiniz, diye düşünüyordum zira. Sizin gibi değerli kalemler ara vermemeli, boşlukları değerlendirmeli bence. Ne zaman isminizi görsem inanın yeni basılmış harika kitabınızla yan yana geliyorsunuz gözümün önünde. Kitap çıkarmaya niyet bile etmememiş olmanıza rağmen böyle de bir durum var bende.'' demişim yorumumda.
    İşte orada bahsettiğim şey gerçek olmuş. Ne kadar sevindim anlatamam. Gelirin Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına bağışlanması ayrı bir incelik ve güzellik olmuş. Destek verenler arasında ismimin geçmesi duygulandırdı beni. Çok teşekkür ederim. Eğer bu kitabın çıkmasında ''teşvik etme açısından'' zerre kadar katkım olduysa ne mutlu bana.

    Yazın dünyasına bir armağan olduğuna yürekten inandığım kitabınıza blogumda en kısa zamanda yer vereceğim.
    Hayırlı uğurlu olsun diyor, baskı üstüne baskı yapmasını diliyorum.
    Mutlu bayramlar, saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Cebimde yoktu yüreğimden verdim"
      Nasıl da severim büyük Üstad Nazım Hikmet'in bu sözünü. Almaktan çok vermeye düstur edinmiş dostlar için söylenmiş olsa gerek Karşılık beklemeden tertemiz. Nasıl yüce bir his.

      Yukarıda sevgili Yıldız'a da yazdığım gibi; yüreğindeki ışığıyla karanlık günlerimizde bize yol gösteren kıymetli dostlarıma selam olsun. Bir an bile şüpheye düşmedim. Ruh hali karışık şu kadim memleketimde; her zaman iyi insanların bir yerlerde olduğu inancımı hiç kaybetmedim. Eksik olmasınlar. Zaman ve mekan gözetmeksizin yardıma hazır canlar iyi ki varlar.

      Bu kıymetli projemde Sizleri ve naif desteklerinizi asla unutmayacağım Sevgili Zeugma. İyi insanlar biriktirmelerini öğütleyicim sevgili kızlarıma. Bıkmadan usanmadan. İnsan insana iyi gelir. Bizi biz yapan şartsız ve koşulsuz iyi niyetlerimizdir.

      Şükranlarımı sunuyor iyi bayramlar diliyorum sana ve güzel ailene.

      Sil
  4. Kitaplara Kaçanlara uzun bir aradan sonra "Solmayan Ümit" kitabı hakkında paylaştığım bir yazı ile dönmüştüm.(https://kitaplarakacanlar.blogspot.com/2022/12/solmayan-umit-biryldzn-hikayesi.html) Şimdi, aynı amaçla yazılmış sizin kitabınızdan haberdar oldum. Çok sevindim. Takip ettiğim blog yazarlarının bu gayret ve başarıları beni hem heyecanlandırıyor hem de "bir gün benimde niye kitabım basılmasın ki" diye ümit veriyor. Kitabınızı okuyacak ve vakti geldiğinde (genelde okuduktan aylar sonra, zihnimde günlerce taşıdıktan sonra yazabiliyorum) mutlaka paylaşacağım. Okuyucu bol olsun.

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca, kitabın ismi ve kapak tasarımı çok güzel seçilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar çok teşekkür ederim bu zarif yorumunuz için. İnanıyorum ki siz de bir gün kitap yolculuğuna çıkacak ve bu yorucu ama keyifli süreçten çok memnun kalacaksınız. Hayal etmek ile başlıyor. Bir süre sonra yukarıda yorumlarda bahsettiğim değerli dostlarınızın da desteği ile hayalinizi gerçekleştiriyorsunuz. İnanın zor değil. İnanmak yeterli. Yolunuz açık olsun. Başarılar dilerim.

      Sil
  6. Hayaller ümit verir, yaşam enerjisi sağlar, umutları canlı tutmayı sağlar, en önemlisi çok güzeldir be hayal kurmak, ben hiç denk gelmedim kötü hayal kurana, anlık veya ömürlük hayaller, kısa veya uzun tebessüm yada mutluluk verir şüphesiz , hep kötüye göre hareket eden tedbiri elden bırakmadan yaşamaya çalışan ve hayatın ikinci yarısına başladığımda hayallere asla yer vermeyen bir yaşam süren ben , 50 sinden sonra mutluluk ve gülen bir hayat için az veya çok HAYAL etmenin zararı olmayacağını ve kurunca ne iyi geldiğini senden öğrendim kardeş.
    Bir gün o Yunus bize gelecek be YENGEÇ'daşım, okurun bol olsun hayallere devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kuzen evvela kıymetli kitabımın uzun yolculuğunda senin kalben desteğini asla unutmayacağım. Bunu tarihe bir not düşelim Bora Peker.

      Diğer taraftan hayallerinin olmadığını yazmışsın. Orda bi dur bakalımm. Zira bana yaz kardeşim yaz devam et lütfen derken sen de benimle birlikte farkında olmadan yüce bir hayal kurdun. Sonra o hayalimizin gerçekleşmesi için yürekten desteğini esirgemedin. Hayal kurduk beraber, inandık bu yola beraber çıktık. Bu birrrrr.

      Aramızda kimi insanlar vardır. Onlar tarifi imkansız özel görevler ve misyonlar üslenmişlerdir. Misal; birleştiricidir bu muhteremler, küsmüşü dargını barıştırır, düşeni kaldırır. ( çok elimden tutup kaldıırmışlığın bende ispatlıdır) Aileyi toparlar bu abiler, cebindekinin fazlasını zor günde paylaşırlar. İyi günde az görünür, kötü günde kapından eksik olmaz bu canlar. Sır saklar, moral depolar sen aylarca arama, o sık sık seni arar. Üstelik sen aramasan da aska gönül koymaz. Hakkının hakkını hakkıya vermezse uyku tutmaz bu ciğer parelerin. Sana omuz olacak diye kendisi sessizce kapı arkalarında ağlar bu yiğit adamlar. Bu yüce karakter Babadan geliyor diyor uzmanlar. Baba neyse evlat da öyle oluyormuş. El alıyormuş. Babanın mirasının ağırlığını yaşıyor bu güzel adamlar. Bir küçük hayal bile kuramamanın acısını yüreğine taş eder gömer Bora Peker'ler. Eksik olmasın memleketimde daha nice Bora Peker'ler. Çok ihtiyacımız var çook. Bu ikiiiiii

      Senin görevin çok ağır kardeşim çook. Bu kadim memlekette Sizden kralı yok. NET...
      Seni seviyorum can kuzenim. Allah yar ve yardımcın olsun.

      Sil
    2. O yunus gelecek.. Hayallere devam can parem..

      Sil
  7. Sizin adınıza çok sevindim. Kızlarınıza çok güzel bir emanet bırakmışsınız ♥
    Okuyucunuz, sveniniz bol olsun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim kıymet kattınız. Umarım yavrularımız içim küçük bir farkındalık yaratmışımdır. Hayat bahçemizin en nadide çiçekleri onlar. En güzel çiçekte dahi olmayan Evlat kokusu var onlarda. Bizi biz yapan başka ne var ki? Hep mutlu olsunlar..

      Sil
  8. Tebrikler nice güzel projelere Taner Bey ☘️

    YanıtlaSil
  9. Ibrahim Dogar - Muhammed'e Yan

    YanıtlaSil