Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhidi. Bedri’n Arslanları ancak bu kadar şanlı idi.

Bir ülkenin cihana yayılmış, varlığı huzur vermiş anlı şanlı Ordusu ancak bu kadar güzel kısa ve öz anlatılabilirdi Mehmet Akif Ersoy’ un dizeleri ile. Dünya O’ na Türk Ordusu diyor. Resmi kaynaklara göre 2225 yaşında. Devlet ve İmparatorlukların, bilhassa Cumhuriyetimizin kurucu gücü. Omuzunda sadece silah değil, ahlak ve medeniyet taşıyan Aziz Türk Milletinin Ordusu.
Şanlı Türk Ordusunun ilk durak yeridir Asker Ocağı. Ana kucağından sonra bir parça can acıtan; ünlüsü, ünsüzü, devlet adamı, gayrimüslimi, topçusu, popçusu askerlik yaşı gelmiş her Türk gencinin dualarla, coşkuyla yolcu edildiği yerdir Asker Ocağı. Yıllar sonra anılarımıza fazlasıyla malzeme olacak, fırsat bulduğumuzda aynı anıyı otuzbeş kez anlatmaktan asla imtina etmeyeceğimiz meşhur askerlik hatıralarımız..
Efendim biz ünsüzler vakti zamanında askerlik görevimizi icra edip tezkerelerimizi aldık. Hayata atıldık, İş güç sahibi olduk, evlendik yuva kurduk. Şimdilerde epey yaş aldık.
Yazımızın “ana konusu” olan o meşhur bilinen ünlülerimiz askerlikten “Gayri” mi oldular? (hepimize askerlikten aşina bir tabirdir. Görev ve hizmetten o gün muaf olan demektir) Tabi ki hayır! Onlar da paşa paşa gidip bu kutsal vatani görevini ifa ettiler. Tezkere aldılar. Gelin hep birlikte “Bir zamanlar Onlar da Askerdi” dediğimiz ünlülerin askerlik fotolarına bir göz atalım.

BÜLENT ECEVİT : Sadece Devlet Adamı olmakla kalmayıp “Adam gibi Adam” diyebileceğimiz yegane insan. Gazeteci, şair, yazar, siyasetçi ve Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanı. Elli İki (52) yıllık siyasi ömründe, kazançlarıyla sadece bir tek EV sahibi olan tek dürüst siyasetçi!! ( Rahmetle Anıyoruz)
 
bülent ecevit 2
Bülent Ecevit





BARIŞ MANÇO : 7′ den 77′ ye herkesin sevgilisi, 90 kuşağı her çocuğun süper kahramanı. 1943 yılında milyonlarca insanın ölmesine sebep olan II.Dünya savaşının bitmesi için ailesi tarafından ismi Barış konulan, yüksek öğrenimini Belçika Kraliyet Akademisinde tamamlayan güzel kalpli sevgi dolu insan. 1991 yılında Japonya’ da verdiği bir konsere Japon Veliahtı da katılmıştır. Konserde 20 bin Japon, Türk Bayrağı sallayarak Barış Manço’ ya eşlik etmiştir. (Rahmetle Anıyoruz)
 
asker barış manço 1
Barış Manço

ZEKİ MÜREN : Sanatımızın Güneşi, Müziğin Paşası, yaşarken efsane olmayı başarmış Devlet Sanatçısı. İlk Altın Plak sahibi, Londra’ daki dünyaca ünlü Royal Alber Hall’ de konser veren ilk Türk sanatçı. (Rahmetle Anıyoruz)
 
asker zeki müren 2
Zeli Müren

KEMAL SUNAL : Tek bir mimiği ile güldürebilen, kalbindeki sevgisini yüzüne taşımış, Türk sinemasında “İnek Şaban” tiplemesi ile sevenlerin kalbinde taht kurmuş usta Komedyen. İşçi bir babanın oğlu olarak başladığı hayatında milyonlarca insanı güldürdü.  82 filmde rol aldı, her filminde ağlanacak halimize nasıl güleceğimizi öğreten yegane insan. ( Rahmetle Anıyoruz )
 
asker kemal sunal 3
Kemal Sunal

ABDULLAH GÜL : Recep Tayyip Erdoğan’ dan önceki cumhurbaşkanı.
 
abdullah gül 4
Abdullah Gül

EDİZ HUN : Sinema oyuncusu, eski milletvekili. 79 yaşında. Hala çok fit ve yakışıklı. 130 filmin aktörü. Üniversitede hocalık yapıyor. 
 
asker ediz hun 2
Ediz Hun

KADİR İNANIR : Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi eğitimi alan sinema sanatçısı. Saklambaç dergisinin “Fotoroman Sanatçısı” yarışmasında birinci oldu. 2.000 kadınla birlikte oldum diyerek Türkiye’ de kırılması çok güç bir rekorun ! sahibi olduğunu dile getirmiştir. 
 
asker kadir inanır 2
Kadir İnanır

İBRAHİM TATLISES : En ünlü sözü: Urfa’da okusford’ mi vardı da gurban, biz gedmediik. Çevirisi: Yani efendim, benim yetiştiğim bölge sosyo kültürel açıdan gelişmiş değildir. Bana eğitimimi yüksek bir düzeyde tamamlamak için imkanlar sunulmamıştır.
“Sabuha”  gibi bir eseri söyleyerek sesine ve yorumuna hayran olmamızı sağlamış, kendi yazmadığı halde “ben yazdım” iddiası ile mahkemelik olmuş, sesin kalsın sen git denilesi şarkıcı. 
 
asker ibrahim tatlıses 2
İbrahim Tatlıses

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU : Gençlerbirliği Futbol Takımı Eski Başkanı İlhan Cavcav’ ın yeğenidir. Konservatuvar mezunu usta oyuncu, Behzat Ç karakteri ile gönüllerde taht kurmuştur. Vali Recep Yazıcıoğlu’ nun özyaşam öyküsünün sinema perdesine aktaran filmi çok beğenildi. Yaptığı sıradışı işlerle adını tarihe yazdıran Vali Yazıcıoğlu’ nu Denizli’ de son derece sıradan ancak arkasında yüzlerce soru işareti bırakan bir trafik kazası ile kaybettiğimiz, binlerce sevenini üzüntüye boğan bu elim kazanın perde arkası, ucu uluslararası örgütlere ve gizli servislere dayanan ilginç olaylar bu film ile perdeye yansıdı.
 
asker erdal beşikçioğlu 2
Erdal Beşikçioğlu


FEDON : 1967 yılında Amasya’ da askerliğini yapmıştır. Bedelli Askerliğin çokça konuşulduğu, çürük vs raporları ile sapasağlam eşşek kadar adamların askerden kaçtığı şu günlerde aslan gibi askere gidip vatani görevini yapan, babası Rum, annesi Ermeni yegane gayrimüslim vatandaşımız. Taverna müziği yorumcusu. Bir röportajında; “Rum ilkokulunda bize A harfi başlayan 3 önemli şey öğrettiler. Allah, Ana, Atatürk” demiştir.
 
asker fedon 2
Fedon

MEHMETALİ ERBİL : Seslendirme sanatçısı, sunucu, komedyen ve oyuncu. Konservatuvar mezunu, 17 yaşında en genç tiyatro oyuncusu ödülü almıştır. İzzet Öz’ ün büyük keşfi ile TV’lere transfer olur. Shrek Animasyon filmini Eşek karakterini seslendirmesi ile adeta efsane olmuştur.
 
asker mehmel ali erbil 2
Mehmet Ali Erbil

VELHASIL GALATA / SOSYAL ETKİNLİK FOTOĞRAF EKİBİ 


0 Yorumlar